Archive | August, 2010

Dirgahayu 65, negaraku..!

18 Aug

17 Agustus 1945

17 Agustus 2010

Dirgahayu 65, INDONESIA!

Random stuffs?.. Part 1!

17 Aug

Yaay~ Finally! A random post totally for random stuffs! (It seems like my life’s full of randomness, huh?)

Stuff #1

Cheap but worthy! I got this for only 30.000 rupiahs! Totally cool, eh??

Stuff #2

I love this white nail polish so much. I was given by my auntie when we were gone to The Face Shop in a mall when I was on Pontianak =D

Stuff #3

Yesterday, my bestie, Imel, came to my home & she brought traditional facial mask. Sooooo fresh~!

Stuff #4

I found 2 amazing arts of Wonder GirlsSohee at my campus. So random, then I thought these were made by a random DKV (Desain Komunikasi Visual) student. Pretty!

~Jill

Me went to the campus…

17 Aug

On August 14th, 2010.

I went to my campus, University of Bina Nusantara at that day. Tepatnya di Kampus Syahdan. Hari itu memang kepingiiiin banget pergi kesana soalnya kayaknya seru! Hari itu, ada expo UKM (Unit Kegiatan Mahasiswa) di hari terakhir FEP a.k.a Freshmen Enrichment Program 2014 (kayak pengarahan & pengenalan kampus gitulah..) buat calon mahasiswa/i gelombang 3.

Pertama, gw ke stand Himmarcomm (Himpunan Mahasiswa Marketing Communication) di ruang K3E..

Logo Himmarcomm

(Logonya kayak gitu tuh…)

Yah.. Walaupun pada hari itu gak terlalu rame kayak waktu gelombang 2. Gw pengen liat aja hari itu seberapa rame, karena di gelombang 3 cuma 1 kelas jurusan marcomm (komunikasi pemasaran). Kakak-kakaknya pada pake baju heboh lucu gitu, padahal di gelombang gw nggak ㅠ_ㅠ

Setelah bertemu dengan temen-temen gw, Sisca & Vivi, yg hari itu ikut FEP, gw lanjut ke stand-nya BVOICE (radio Binus). Stand yg satu ini, kayanya emang paling heboh diantara semua stand yg ada. MCs & kru-nya pada gokil abis.. Cuap-cuap gak berhenti. Pokonya paling seru deh menurut gw~ Di gelombang 2 (gelombangnya gw..) juga keliatan kalo emang BVOICE seru banget. Gw pengeeeen banget masuk BVOICE tapi udah kebanyakan UKM. Yasudalah…

Logo BVOICE

(Nah.. Itu logonya BVoice..)

Oya, hari itu, Bvoice ternyata pake tema “Perjoeangan ’45” dimana semua krunya  pake baju ala pejuang Indonesia tahun 1945 & ada juga yg pake baju noni-noni Belanda. Cihuy banget! Trus banyak papan tulisan pake ejaan lama seperti “Ganjang Kompeni!“~ So interesting, huh! Dan gw baru nyadar, ternyata karena harinya udah deket sama hari peringatan kemerdakaan Indonesia 17 Agustus ini. Wow yeah~ 65 tahun!!

Bintang tamunya gak kalah oke. Ada Wilson (Indonesian Idol), tapi gw belom sampe waktu dia tampil. Tapi, ada 1 lagi nih yg juga mantep, Petra Sihombing. W~o~w~ Wow banget! Berbakat, ramah, juga ganteng. Almost perfect! =D

Karena posisi gw agak ke samping & kurang strategis, jadi gambar ini yg terlihat baik. Lumayanlah yaaa.. Nah, kelihatan juga kan tuh yg di belakang pake baju pejoeang berlumuran darah sekaligus yg pake batik. Ahaha~ Indonesia loh..
Dia nyanyi 4 lagu, diantaranya 2 lagunya sendiri, “Di hatiku” & “Cinta Takkan Kemana-mana“. Honestly, gw ga pernah denger lagunya sebelumnya. Pernah sih lewat gitu di FTV, tapi cuma sekilas. Menurut gw, suaranya itu kedengeran lebih enak saat dia nyanyi live dibandingkan studio record (gw udah denger lagunya di radio juga~). Serius loh 🙂
Sebenernya gw rekam dia pas nyanyi lagu medley pertama, tapi karena cuaca panas, gw mutusin buat berhenti rekam & lebih milih kipas-kipas pake majalah yg gw pegang~ (kayanya sih punya Vivi~). Dan gw lebih enjoy buat fokus nonton dia daripada ngerekam 😉 Menikmati penampilan si performer. Hehehe…

Setelah semuanya selesai, gw ngumpul bareng temen-temen baru gw yg baik hati; Pipit (beserta cowonya), Monic, Egi, & Ocha, sekalian nungguin Sisca & Vivi selesai FEP. Hari yg cukup menyenangkan, walaupun agak aneh..

*brb nyoba upload video Petra di YouTube* Ayo, scroll ke bawah! Kekekeke~

OYAAAAAA!! Ini beberapa link kalau mau tau lebih lanjut soal Himmarcomm & Bvoice Radio!

HIMMARCOMM BINUS Official Facebook Page
HIMMARCOMM BINUS Official Facebook Page
HIMMARCOMM BINUS Official Ning Network Page
BVOICE RADIO Official Site
BVOICE RADIO Official Twitter

Berikut video Petra Sihombing nyanyi 3 lagu pertama (medley) yg gw rekam. Cuma video ini yg gw punya. Semoga tetep enjoy! =P

-Jill

Videos of the Day: Random K-pop MVs! (BoA, Taeyang, etc.)

13 Aug

Kpop grabs my world all over again LOL I’m joking. These are some videos from Kpop singers that recommended for you. Just watch, listen carefully, & dang! You’ll love it! 🙂

#1: Taeyang – I need a girl (Ver.2/Dance ver.)

I damn love it since the first time I listened to this song. In fact, I’m rarely listen to Taeyang’s solo songs. Wedding Dress is ok, but in my opinion, this song is so good & I can’t stop to listen to it. In the video, Sandara Park of 2NE1 became the role model & she even did the choreo. She’s really gorgeous. I love the whole choreos with those simple black & white outfits. Well, G-Dragon looks great too! Oh, I actually loved it for months, so I took it on the first place.

#2: BoA – GAME

Yaay~ The real queen of Kpop is back! She’s not only a queen of Kpop, but she’s the brightest star of Asia & the world! As a fan of BoA, I’m glad that she’s back to Korean music industry since her last album `GIRLS ON TOP` on 2005.  She brings a new style in her 6th album `HURRICANE VENUS`. Her music style became heavier. Of course, I’m so surprised when I see this video. `Game` has been chosen as BoA’s first music video of `Hurricane Venus` & it’s been released on the album release’s time countdown. This video shows BoA with sexy & mature features, blonde hair-dye, & there’s even a scene showed BoA with her friends clinking in a ‘small party’. She’s already became a woman, not a girl anymore 🙂 About the song, to be honest, I love it more than `Hurricane Venus`. The beats may lighter than `Hurricane Venus` & I thought, that’s the point. Dunno why, I really want to see her performed this song on the stages 😦

#3: BoA – HURRICANE VENUS

This is the main song of BoA’s 6th album. As I said above, `Game` took a place more for me more than this song. Okay, the choreo may looked cool & sexy. The video also looked have so many futurism & modern features. I just don’t like some mixed sounds that made it kinda cracked up.It’s annoying for me. Overall, I still like it.

#4: Big Bang – LaLaLa

An old one 😄 I just realized that this song sounds good. The members looked young, so different with their current features. The point is G-dragon have lines on this song, not only for rapping. He sounds ok though. I just confused how come he gets less lines now.

#5: Secret – Madonna

I never listened to Secret’s songs. Yeah, it’s honest. I see that this song became a hot topic, and so, I’m trying to listen to it. The MV showed the mature style of Secret members & I thought they’re succeeded. They left their younger style & it fits them well. The song isn’t bad, I just thinking that their ‘Madonna~donna~’ line sounds weird =p The choreo seems similar with their previous song `Magic` that also sounds good.

Those are the good videos that recommended. Even though you’re not a Kpop lover, just try to listen to those songs. Who knows, you will love them lol. So random. Well, I hope BoA will make a music video of her ballad main song `옆사람 (Stand By)`. It’s so beautiful. I wanna see her ballad song became an MV 😦

Am I over writing?